Vedran Petrak – Akasha Sound Journey

Vedran Petrak – Akasha Sound Journey

Vedran02

Zahvaljujući nevjerojatnoj snazi holističkih instrumenata različitih kultura svijeta, pomoću zvuka možemo putovati u samu srž univerzuma, pomoći sebi i bližnjima te otvoriti nova vrata u našem životu, vrata vibracije i radosti. ”Akasha” na sanskrtu znači ”eter” i predstavlja naše ”eterično tijelo”. Rezonantni instrumenti poput gonga pobuđuju Akashu, nestaje osječaj težine i time osječaj fizičkog tijela te nas vode kroz svijet prirodne regeneracije i revitalizacije duha i tijela. Seminar se sastoji od praktičnog dijela, gdje ćemo učiti kako upotrebljavati holistične instrumente za osobno iscjeljenje te pobuđivanje kreativnosti, npr. masaža Himalajskim posudama, Gong tretman, iscjeljivanje glasom, Shruti pjesme, mantre, Gong Yoga i slične tehnike. Drugi dio seminara će biti posebna zvučna gong kupka ”Akasha Sound Journey”, kroz koju ćemo se totalno prepustiti snazi Zvuka.

Kada osvjestimo da je sve oko nas sačinjeno od vibracije, otvaramo vrata u novi svijet, svijet vibracije i radosti.

Što je to u glazbi da nas privlači i kako zvuk tako snažno djeluje na nas? Zato što je naše cijelo biće zapravo glazba, sačinjeno od neprestano rezonirajuće vibracije. Naš um i tijelo, priroda u kojoj živimo i sve u nama i oko nas je glazba.

Pomoću zvuka drevnih instrumenata i našega vlastitog glasa, možemo doseći viša stanja svijesti i otvoriti nova vrata prema samo-transformaciji. Postoje četiri glavna područja našega sustava gdje zvuk i glazba dokazano djeluju: fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno. Naravno, često se ona preklapaju, npr. iscjeljivanje emotivnog može uzrokovati da naši fizički simptomi nestanu.

Fizičko – Prema fizici, zvuk djeluje na masu. Na najosnovnijoj razini zvuk prenosi energiju unutar svega s čime dođe u kontakt. Zakon rezonancije, gdje snažna vibracija uzrokuje slabiju vibraciju da vibrira na istoj frekvenciji, je jezgra koncepta cijelog zvučnog iscjeljivanja. To objašnjava kako zvuk može opustiti mišić, kako može pomoći iscijeliti organ ili živac, i kako bi mogao čak transformirati bolest poput raka. Na ovome seminaru ćemo ne samo objasniti kako se dolazi do fizičkog iscjeljivanja, nego i objasniti mnoge tehnike kako to uraditi sigurno i djelotvorno.

Emocionalno – Mnogi u širokom području iscjeljivanja vjeruju da zaglavljeni osjećaji uzrokuju, i da su u samoj srži većine bolesti koje mi manifestiramo, neki čak kažu da zaglavljeni osjećaji uzrokuju do 50% svih bolesti (drugi veliki faktor su uzroci u okolini među kojima je i buka). Već znamo koliko snažna glazba može promijeniti naše raspoloženje. Sada smo otkrili kako koristiti zvuk kako bismo oslobodili zaglavljene, tj. blokirane emocije. Na seminaru ćemo prepoznati jednostavne tehnike kako osloboditi blokirane emocije, bilo to u automobilu ili za vrijeme zvučne terapije.

Mentalno – Napravljena su opsežna istraživanja koja očito dokazuju da kada slušamo frekvenciju u opsegu moždanih valova (beta, alfa, theta i delta) naš mozak biti će uveden u tu frekvenciju kroz nekoliko minuta. Naučit ćemo kako promijeniti frekvenciju moždanih valova uz pomoć raznih instrumenata i našeg vlastitog glasa.

Duhovno – Duhovno iscjeljenje može značiti puno različitih stvari. Na seminaru počinjemo sa upotrebom zvuka kako bismo očistili emotivne i fizičke blokade. Nakon toga se usredotočimo na dizanje naše svijesti i vibracije koristeći zvuk u svrhu uzdizanja prema višim emocijama poput zahvalnosti, suosjećanja, ljubavi i radosti. Neki kažu da je viša svijest jednostavno postojanje u frekvenciji tih viših emocija.

Terapija zvukom uravnotežuje fizičko, emocionalno i duhovno tijelo. Osobito je djelotvorna kod poremećaja izazvanih stresom, depresije, umora i iscrpljenosti, negativnih emocija, osjećaja odvojenosti i usamljenosti, strahova nastalih poremećajem ravnoteže i harmonije u tijelu…

Kroz seminar istražit ćemo kako se frekvencije, glazba i ritam mogu koristiti u svrhu stvaranja pozitivnog napona u nama, na fizičkoj, mentalnoj, emotivnoj i duhovnoj razini.

Seminar će biti održan prema potrebi na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku i mogu prisustvovati sve osobe, nevažno o prijašnjem iskustvu i godinama. Također će postojati opcija kupnje himalajskih pjevajućih posuda i nosača zvuka za osobni rad u zvučnom iscjeljivanju.


Vedran Petrak – certificirani ”Gong Master Journeyman”.
Vedran je vrlo rano počeo da se interesuje za sve ono čudesno i neobično što zvuk donosi. 2004. godine počeo je kao jedan od najmlađih učenika čuvene škole svjetski poznatog gong majstora Dona Conroe, da bi prerastao u asistenta, a danas iza sebe ima vise od 500 gong i zvučnih kupki diljem Europe i Balkana. Neumoran je u istrazivanju moći zvuka, njegove beskonačnosti, kao i sviranja mnogobrojnih drevnih i eksperimentalnih instrumenata, sve u cilju širenja i približavanja dobrobiti praiskonskog zvuka unutar suvremenog društva.
Učesnik je mnogobrojnih gong karavana, festivala (Lost Theory, JustBe, Cirkobalkana, Nova svest, Sensa vikend), gong puja, koncerata, dobrotvornih manifestacija … Bio je dio skupine Tribal Jam i Silaba, a danas aktivno surađuje s glazbenicima i centrima za samorazvoj širom Europe (Niburu Project – Wroclaw, Shoica – BG, Luna centar – ZG ..). Među najvećim projektima su koncerti u crkvi Sv. Donata u Zadru, otvaranje festivala Lost Theory, zatvaranje sajma ” Mystic” koncertom na kojemu je prisustvovalo više od 700 ljudi te bivši predsjednik republike Hrvatske Ivo Josipović.

Facebook: Akasha Sound Journey