Vedran Petrak – Masaža zvukom – himalajske posude i gongovi

Vedran Petrak – Čarolija zvuka – himalajske posude i gongovi

vedran01

Masaža s himalajskim zdjelama proizvodi duboku opuštenost, vodeći nas i primaoca u stanje meditacije. Masaža potiče prirodnu revitalizaciju kroz obnovu prirodnih frekvencija našeg tijela, uma i energije. Tečaj istražuje učinke zvuka, prije svega himalajskih zdjela i sličnih instrumenata na fizičko, energetsko, mentalno i emocionalno stanje pojedinca. Koristit ćemo zdjele vrhunske kvalitete ručno izrađene od 7 metala. Sudionici radionice ostvaruju pravo na popust prilikom kupnje himalajskih zdjela.


Radionica se sastoji od tri dijela:vedran02

Teorijski:

  • Povijest himalajskih zdjela, gongova i zvukoterapije u raznim kulturama
  • Utjecaj zvuka i glazbe na ljude i životinje
  • Čakre, tonovi i boje
  • Zvučna masaža i meditacije

Praktični:

  • Sviranje i držanje himalajskih zdjela
  • Polaganje himalajskih zdjela na tijelo
  • Tri vrste masaža s jednom, tri i sedam zdjela
  • Upotreba drugih instrumenata u kombinaciji

Zvučni ritual:

  • Svaki dan zaključujemo radionicu s drugačijom meditacijom uz upotrebu holističnih instrumenata: morska školjka, planetarni gongovi, američke domorodačke frule, šamanski bubanj, himalajske i kristalne zdjele, aboriđinski didgeridoo, indijski Shruti grleno i nadtonsko pjevanje,…

Vedran Petrak – certificirani ”Gong Master Journeyman”.vedran03
Vedran je vrlo rano počeo da se interesuje za sve ono čudesno i neobično što zvuk donosi. 2004. godine počeo je kao jedan od najmlađih učenika čuvene škole svjetski poznatog gong majstora Dona Conroe, da bi prerastao u asistenta, a danas iza sebe ima vise od 500 gong i zvučnih kupki diljem Europe i Balkana. Neumoran je u istrazivanju moći zvuka, njegove beskonačnosti, kao i sviranja mnogobrojnih drevnih i eksperimentalnih instrumenata, sve u cilju širenja i približavanja dobrobiti praiskonskog zvuka unutar suvremenog društva.
Učesnik je mnogobrojnih gong karavana, festivala (Lost Theory, JustBe, Cirkobalkana, Nova svest, Sensa vikend), gong puja, koncerata, dobrotvornih manifestacija … Bio je dio skupine Tribal Jam i Silaba, a danas aktivno surađuje s glazbenicima i centrima za samorazvoj širom Europe (Niburu Project – Wroclaw, Shoica – BG, Luna centar – ZG ..). Među najvećim projektima su koncerti u crkvi Sv. Donata u Zadru, otvaranje festivala Lost Theory, zatvaranje sajma ” Mystic” koncertom na kojemu je prisustvovalo više od 700 ljudi te bivši predsjednik republike Hrvatske Ivo Josipović.

Facebook: Akasha Sound Journey, Web: gong.harmony.hr