Vesna Juvan – Žena, povezana sa sobom

Vesna Juvan (Slovenija) – Žena, povezana sa sobom

Mi žene smo već prije mnogo stoljeća zaboravile što uopće je žena u svojoj punoj moći. Suvremen način života nas još dodatno prisiljava da se udaljava

mo od sebe i gubimo kontakt sa sobom. Slijedom toga ne znamo više slušati niti svoje tijelo, a kamoli dublje unutarnje vodstvo. Živimo sve više po mjeri sustava, postajemo sve  razdražljive, iscrpljenije i nezadovoljne. Ali nije potrebno da tako bude.

Na seminaru ‘Žena, povezana sa sobom’ pogledat ćemo neke jednostavne tehnike koje možemo koristiti u svakodnevnom životu kada hodamo ili čekamo u redu na blagajni, i također neke manje zahtjevne koje možemo raditi kada imamo malo više vremena za sebe. Vidjet ćemo kako se povezati sa svojim središtem kroz koji možemo opet brzo doći natrag do sebe, a prije svega, opet ćemo osjetiti sebe, svoje tijelo i mir, koji dolazi iz naše maternice. Neke od vas će možda osjetiti čak i vodstvo maternice. Kada imate to, uvijek ste vođene i u svakom trenutku povezane.

Kada ste se zadnji put osjetile u svojoj koži stvarno kao kod kuće i uistinu mirne, kada ste zadnji put udisale život punim plućima i u životu uživale? Povratiti se sebi znači sve to.

Seminar je namjenjen samo ženama.


Vesna Juvan o sebi voli razmišljati kao o istraživačici života. Pogotovo je zanimaju zaboravljene ženske mudrosti i načini kako možemo opet doći u svoju cjelovitost, u svoju autentičnu unutarnju moć. Vodi ˝Radionice za maternice s odgovornima vlasnicama˝, radionice ˝Srce & Maternica˝ i autorica je dviju knjiga. Za žene je napisala knjigu »Crvena zora« (slov. ˝Rdeča zarja˝), u kojoj progovora o zaboravljenim mudrostima menstruiranja i o tome kako možemo koristiti menstrualni ciklus za put povratka do sebe samih. A knjiga »Razumjeti ženu. Misija nemoguće?« (slov.˝Razumeti žensko. Misija nemoguće?˝) napisana je za one muškarce koji žele saznati, kada je da ‘da’ i kad je ne ‘ne’. Vesna je također osnovala društvo Sijaj i Akademiju za harmoniju života te provodi osobna savjetovanja pomoći vibracijske kineziologije. U slobodno vrijeme sa svim srcem voli plesati tango.