Wioletta Glyzewska i Ewa Zudro – Kundalini Yoga – osjetite protok kroz svoje mentalno, fizičko i duhovno tijelo

Wioletta Glyzewska i Ewa Zudro – Kundalini Yoga – osjetite protok kroz svoje mentalno, fizičko i duhovno tijelo

Smatra se da su Kundalini yoga i njezina specifična meditacija razvijeni prije više od 50.000 godina od rišija u Indiji i Tibetu, koji su sustavno testirali i usavršili precizne pokrete, poze, zvukove i tehnike disanja koje aktiviraju različite dijelove tijela i mozga kako bi se postigli konkretni rezultati.

Mi prakticiramo Kundalini yogu kako bi pristupili i koristili naše kreativne snage za podizanje svijesti, ozdravljenja i u druge svrhe. Za ovu moć (shakti) se smatra da leži u dubokom snu u najnižem dijelu kralježnice, i često se prikazuje kao smotana zmija u stanju sna, (kundalini znači smotan). Kad se probudila, bilo spontano ili putem yoga tehnika, te se budi kako bi se ujedinila s Univerzalnom energijom (prana), ona osnažuje pojedinca sa sviješću koja je iznad obične percepcije i moći (siddhi), koja je izvan običnih sposobnosti.

Prakticiranje Kundalini yoge je poput postavljanja duhovnog putovanja unutar vas samih. Tijekom tog putovanja naučit ćete o sebi, otkrit ćete svoje tijelo, prirodu vašeg uma i sposobnost da se izrazi. Bit ćete u mogućnosti otvoriti svoje biće kako biste doživjeli čisto blaženstvo. Kundalini putovanje omogućuje da pronađete prihvaćanje i ljubav prema sebi. Svaka žena može otkriti svoju boginju prirode, može postati sigurna i ispunjena. Doživite Kundalini yogu i započnite putovanje prema Jedinstvu. To je Jedinstvo bez iluzije odvojenosti. Jedinstvo bez čežnji duše. Jedinstvo s povezanošću sa svime onime što jest.

Naši susreti će se sastojati od vježbi ili položaja (asana) u kombinaciji s posebnim tehnikama disanja (pranajame), pozama ruku i prstiju (mudras), tjelesnih brava (bandhe), pjevajanja (mantri) i meditacije. Sve to učinjeno zajedno, ili u slijedu za stvaranje točnih, posebnih učinaka.

Dok treniramo zajedno, mi ćemo se usredotočiti na nekoliko energetskih aspekata prakticirane Kundalini yoge. Pokušat ćemo staviti svjetlo na aspekte pranas cirkulacije i čakre tako da funkcioniraju unutar ljudskog tijela. Sve ovo o  čemu pričamo ćemo pokušati doživjeti s aspekta energetske anatomije te njezinog razumijevanja putem koncepcije “10 tijela”.

Tijekom radionice pozivamo vas da se pridružite putovanju unutar sebe samih koristeći tehniku Kundalini yoge koja nam je donesena 1969. godine na zapad od strane Yogija Bhajana.


Wioletta Glyzewska i Ewa Zudro